Paret som väntade en vecka för att hämta sin lottovinst på 32,5 miljoner GBP: nu vet vi vem de är!

Lisa och Gerry Cannings från Peterborough bestämde sig för att samla sitt pris senare eftersom de dekorerade sitt hus

Ett par som vann £32,5 miljoner i ett lotteri väntade en vecka för att ta deras vinster. Lisa Cannings, 48, och hennes man, Gerry, 63, från Peterborough i Cambridgeshire, gissade ett lyckligt nummer i ett lotteri i februari. De var på ett besök hos vänner i Slough och Gerry upptäckte att de vann medan de köpte fish and chips.

Lisa Cannings, en lärare, förklarade varför de tog en vecka för att hämta sina miljoner: "Jag vet att det låter galet, men en kille målade vårt hela hus. Vi trodde bara att det skulle vara lättare att vänta, även om det innebar att Gerry var tvungen att bära runt biljetten i sin plånbok hela veckan. Vi var väldigt nervösa".

Hennes man, en pensionär, sa att han alltid hade drömt om hur han skulle spendera vinsterna.

Innan Lisa och Gerry vann 32,5 miljoner GBP i ett lotteri, var det Richard och Angela Maxwell från Lincolnshire som vann i EuroMillions.

Ett pensionerat par som har blivit en av Storbritanniens största nationella lotterivinnarna med en vinst på 53 miljoner GBP först trodde att det var ett aprilskämt. Richard och Angela Maxwell, båda 67 och från Coningsby i Lincolnshire, är nu på 10:e plats i National Lottery Rich List.

Maxwell som jobbar som konsult inom fjäderfäindustrin, sa: "Jag håller våra lotteribiljetter i kökslådan, så jag tog en rast och gick online för att se resultater. Jag tittade först på de två Lucky Stars och märkte att vi hade dem. Sedan skannade jag över till det första huvudtalet och visste genast att de alla matchade våra nummer".

Eftersom det hände 1 april, tänkte både Maxwell och deras två döttrar, Sharon, 45, och Paula, 44, att det var ett skämt.

Paret tänker fortfarande på vad de kommer att göra med den enorma summan, men har redan bestämt sig för att resa till Nya Zeeland.