Roulette - Olika varianter av roulettespel

Roulette fungerar ungefär likadant överallt – du väljer en färg eller ett nummer och snurrar kulan och hoppas att den landar rätt. Trots detta så finns det faktiskt ett antal varianter av Roulette, vare sig du spelar i Las Vegas eller föredrar att spela Roulette på nätet. Det kan vara bra att ha viss koll på skillnaderna eftersom de även skiljer sig oddsmässigt, så nedan får vi kort igenom de intressantaste varianterna.

Europeisk Roulette

Europeisk Roulette är utan tvivel den mest uppskattade varianten bland svenska spelare. Spelplanen liksom hjulets fickor är 37 till antalet, svarta och röda. Precis som i alla rouletter kan du satsa på färg, udda eller jämna nummer, enstaka siffror och så vidare. Det klart viktigaste är dock just antalet fickor på rouletthjulet, som ger spelaren riktigt bra odds. I snitt så betalar ett europeiskt roulettbord tillbaka 97,3% av satsade pengar till spelarna i form av vinster, vilket är betydligt högre än till exempel slots. Du är välkommen att prova vår gratis Roulette här.

/roulette.jpg

Amerikansk Roulette

Amerikansk Roulette online är mycket lik Europeisk, så det gäller att hålla ögonen öppna innan man börjar satsa sina hårt intjänade pengar på detta spel. Det amerikanska rouletthjulet har nämligen både en nolla och en dubbelnolla, och därmed 30 fickor. Detta är något som sänker dina vinstchanser rejält. Den genomsnittliga återbetalningen i Amerikansk Roulette ligger på 94,7%, som märks är betydligt sämre än för den Europeiska.

Fransk Roulette

Den franska versionen av roulett bjuder på en hel del märkliga variationer. Bordet är till exempel inte grönt, utan istället rött. Numren på spelplanen är inte heller färgmärkta. Det påverkar dock inte spelet nämnvärt. Det som däremot är intressant är att fransk roulett innehåller mängder med specialsatsningar. Spelar du Roulette på nätet så hittar du dessa genom att klicka på ”Advanced” i spelarfönstret så visas dess satsningar.